на живо

Евдокия Попадинова - футболистката с 600 000 последователи в TikTok

Gazzeta dello Sport посвети материал на националката ни

 

Евдокия Попадинова е част от женския футболен отбор на италианския Сасуоло, а професионалният й път привлече вниманието дори на футболната библия Gazzeta dello Sport.

Път, който й осигури голяма известност в социалните мрежи - Еви, както я наричат на Апенините, има над 100 000 последователи в Instagram и почти 600 000 в TikTok. И всичко това благодарение на страстта й към футбола и креативността й в създаването на видеоклипове.

"Започнах, когато бяхме под карантина, през 2020 г. Бяха прости забавления и упражнения, публикувани за създаване на забавно съдържание.

Но скоро имаха милиони гледания. Три години по-късно това се превърна в бизнес за мен. Харесва ми", откровена е голмайсторката на България.

"Някои от най-популярните видеоклипове са тези, които направих с приятеля ми и малкия ми брат. Предизвикахме се един друг на терена. През лятото една от публикациите събра 70 милиона гледания. Като се замисля, наистина е лудост."

Пътуването към голямата игра

Започнах да играя в България, когато бях много млада: футболът не беше точно това, което може да се нарече професионален спорт. Честно казано, не мисля, че съм избрал футбола. Той ме избра. Израснала съм в град с 3000 жители (Хаджидимово). Баща ми беше треньор по футбол и аз започнах да играя с момчетата. Така започна моето пътуване."