на живо

Българската звезда в женския футбол (ВИДЕО)

Евдокия Попадинова рита като Роналдо и танцува като Бионсе

Българската звезда в женския футбол (ВИДЕО)

Тя е голямата надежда на женския ни футбол. Евдокия Попадинова - номер едно у нас за 2016 г. Първата българка, играла в английската Висша лига и единствената с шампионска титла на САЩ.

Когато не е с топка в крака, Евдокия танцува. Извън терена 20-годишната красавица сменя бутонките с обувки на висок ток, а шортите отстъпват място на елегантните рокли. Мечтае за кариера в американската "Мейджър лийг сокър" - най-силното първенство по женски футбол в света.

Кариерата на Попадинова започва на стадион "Димитър Лекин" в родното Хаджидимово. Днес живее, учи и играе в Америка - за отбора на Северозападния университет на Охайо - "Рейсърс".

В началото на годината бе за кратко в България, за да получи наградата си за номер едно в женския футбол у нас и да прекара няколко дни със семейството си. В Хаджидимово преди осем години Евдокия дебютира с екипа на "Места". Тъй като там няма женски отбор, играе с момчета.

С годините мъжкото момиче се превръща в красив лебед, а футболният й талант я отвежда във Висшата лига. Помага треньорът й Емил Кърцевски, който урежда проби в Бристол.

В Англия, освен за "Бристол Академи", играе и за "Лондон Бийс" във втора дивизия. През лятото на 2016 г. получава покана да стане част от тима на "Рейсърс" в националното студентско първенство на Америка. С новия си отбор печели титлата и попада в идеалния състав на шампионата. За три месеца в САЩ Евдокия има 14 гола и 10 асистенции, а треньорът й я сравнява с Пол Уокър от "Бързи и яростни".

Евдокия работи най-вече върху своята експлозивност на терена. Признава, че е от по-скандалните футболистки. През погледа на майка й Надежда обаче картината е коренно различна. Жената признава, че е гледала едва три мача на Евдокия, защото много се ядосва и вдига кръвно.

На терена Попадинова е мъжко момиче, което влиза здраво в единоборствата. Извън него Евдокия е отлична танцьорка и луда фенка на Бионсе. Когато трябва да избира тоалет, се съветва с майка си по "Скайп". Дистанционно тя й дава и уроци по гримиране. От нея знае още как сама да си прави прическата. Често прилага наученото на полувремето на мача.

Мечтае за професионална кариера в "Мейджър лийг сокър". За разлика от България, в САЩ жените, които гонят топката, са със статут на истински звезди. Затова и Евдокия вижда бъдещето си в Америка - първо като състезател, а след това и като треньор