на живо

Фенове на Левски искат срещи с политици за новия стадион

Стадионът беше недостроен и загроби клуба с дългове заради процедури, протекли на тъмно", пишат от "Левски на левскарите"

 

Фенове на Левски от страната и чужбина поискаха срещи с представители на държавни институции и политици по въпроса със строежа на нов клубен стадион. Това става ясно от съобщение на сдружение "Левски на левскарите".

Снимка: Lap.bg

"На 18.10.2024 г. сдружение "Левски на Левскарите" и "Национален клуб на привържениците на Левски" заедно с още 40 фенклуба и левскарски организации от цялата страна и чужбина входирахме официална кореспонденция до кмета на Столична община Васил Терзиев, Председателя на СОС Цветомир Петров и до г-н Бойко Борисов, посочен от мажоритарния собственик на Професионален футболен клуб "Левски" АД Наско Сираков като основен двигател на процеси, свързани с бъдещия евентуален строеж на нов стадион на клуба.

Въпросите, които настояваме да обсъдим със споменатите политици, са свързани с "примерите", които виждаме около нас. Стадионът на Левски беше недостроен и загроби клуба с дългове заради процедури, протекли на тъмно, а този в Пловдив, финансиран от данъкоплатците, излезе на цени, сравними с тези на последното световно първенство в Катар.

Информираме Ви, че до ден днешен не сме получили отговор от кмета на Столична община. Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров с лицемерие неглижира проблема, като едновременно ни благодари за "участие в дискусиите" и ни съобщава, че когато има конкретни резултати "ще ни информира".

 

Наясно сме, че политиците са заети с поредната предизборна кампания и въпросите и притесненията на големи групи български граждани не са им приоритет в навечерието на изборите, но нашето търпение вече е изчерпано.

Снимка: Lap.bg

Настояваме пред споменатите институции и политици за осъществяването на срещи с нас в седмицата между 11-ти и 15-ти ноември 2024 г. Считаме, че е крайно време да започне диалог по същество по теми, които са създали достатъчно предпоставки за българското общество да подозира злоупотреби, включително с обществени активи и средства, крайна жертва на които са българските граждани и конкретно футболните запалянковци.

От наша страна ще присъстват представители от различни региони от страната и левскари, които се ползват с доверието и уважението на общността (8-10 човека). Ако това не се случи, ще предприемем конкретните стъпки и ви уверяваме, че ще бъдем чути", се казва в официалното съобщение на сдружение "Левски на левскарите".

Снимка: Lap.bg

По-късно председателят на СОС Цветомир Петров коментира: "Високо ценя загрижеността на левскарите за съдбата на клубния стадион.

 

Аз лично се вълнувам не по-малко. Затова и отговорих на писмото им, като ги запознах, че процедурата по прехвърляне на собствеността на стадиона е в начален етап и до момента няма окончателни решения, които да можем да споделим с тях.

Въпреки това, ги уверих, че когато процесът напредне и има ясни резултати, ще информираме не само тях, но и цялата левскарска общност по прозрачен и навременен начин. Нашето намерение е да осигурим максимална откритост и да гарантираме, че стадионът ще продължи да служи в полза на клуба и неговите привърженици. Подчертах, че всяко решение ще бъде взето в интерес на ПФК „Левски“ и развитието на спорта в София", посочва още Петров.

Снимка: Lap.bg

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK