на живо

Филип Филипов: Решението да не върнем гола е еднолично мое (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА пое отговорност след скандала срещу Септември

Филип Филипов: Решението да не върнем гола е еднолично мое (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов призна, че не се гордее от начина, по който "армейците" победиха Септември и пое отговорността за решението отборът да не върне гола.

"Решението да не върнем гола е еднолично мое! Може би не беше правилно, но имаше четири ситуации преди гола, нападатели на Септември лягаха на терена и се търсеше прекъсване на играта и намеса на медицински лица, а преди гола имаше нарушение срещу Брадли Де Нойер за жълт картон, което изнерви обстановката.", заяви Филипов пред медиите след успеха с 1:0, увеличил аванса на ЦСКА на върха в класирането.

Снимка: Lap.bg

На ст. Васил Левски, в 42', домакините изчистиха в тъч, за да бъде оказана медицинска помощ на Мартин Ачков, пострадал при единоборство с Иван Турицов. Вместо да върне топката, капитанът на ЦСКА Юрген Матай изпълни бързо страничното хвърляне и изведе Назон, а той не сбърка и реализира победното попадение.

"Не се гордеем от начина, по който спечелихме мача. Не сме направили нещо нередно, но можеше да върнем топката на Септември... При гола техният играч беше извън терена, те решиха да извадят топката. ЦСКА не е свикнал да побеждава по този начин, свикнали сме да доминираме."

"Нервен мач, оценките ще ги даде треньорът. Всичко е в наши ръце.", коментира още директорът.