на живо

Сбогувахме се с Петър Жеков (ВИДЕО)

Стотици се поклониха пред легендата на ЦСКА, който почина в съня си

Сбогувахме се с Петър Жеков (ВИДЕО)

Футболната общественост се сбогува с Петър Жеков. Легендата на ЦСКА и българския футбол напусна този свят на 78 години в събота.

Снимка: Lap.bg

Поклонението пред тленните останки на Вълшебния стрелец се състоя във фоайето на Националния стадион „Васил Левски“.

Паметта на Жеков бе почетена от именити фигури като Димитър Пенев, Кирил Ивков, Емил Костадинов, Аспарух Никодимов, Пламен Марков и Филип Филипов. Уважението си засвидетелстваха още старши треньорът на ЦСКА Саша Илич и част от футболистите на „червените“. Опелото ще се състои в църквата „Света София“ от 14:00 часа.

Снимка: Lap.bg

Това, което сме надживели заедно, не може да се опише. Не само в спорта, но в самия живот сме били приятели. Само хубави неща мога да кажа за него. Където беше той, там беше Весело. На олимпиада сме играли заедно. Едва ли скоро ще се роди втори Жеков“, каза Аспарух Никодимов по адрес на легендарния нападател.

Снимка: Lap.bg

"Бях стопер. 88 минути го пазя, а една, ако не успея, веднага ми вкарва гол. Изключителен човек. Не знам откъде се случи това. Голям човек. Това е Петьо. Той винаги ми се е обаждал. За съжаление от Левски няма един човек. Само аз съм от Левски, а той е изключителен човек“, добави легендата на "сините" Кирил Ивков. 

Снимка: Lap.bg

Много велик футболист, един голям човек. Това го доказва многото хора, които дойдоха да го изпратят. Легенда на ЦСКА и българския футбол, голям човек. За съжаление не виждам такива личности в младите футболисти и хора, отдадени на футбола. Петър Жеков трябва да служи за пример на новото поколение. Той никога няма да бъде забравен и ще остане в сърцата на феновете на ЦСКА“, заяви Филип Филипов - изпълнителен директор на ЦСКА.

Снимка: Lap.bg

"Едно от най-емблематичните имена в българския футбол. Той е личност, от която сме се вдъхновявали. Той ще остане в нашите спомени като един от най-великите“, сподели Пламен Марков.

Снимка: Lap.bg

Изпращаме най-великия стрелец в историята на българския футбол. Нека му е вечна слава”, коментира Саша Илич.