на живо

Георги Градев показа Изпълком с Балъков и Херо

Той подкрепи две от предложенията на Димитър Бербатов

Lap.bg

Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз - Георги Градев, разкри предложенията си за членове на Изпълнителния комитет на централата.

В него се появяват две познати на футболните фенове имена - на Красимир Балъков и на Димитър Димитров - Херо. Двамата са поставени на първите две места, като Градев уточнява, че в Изпълкома ще останат 5 места за представители на клубовете. 

Адвокатът по спортно право заяви и че подкрепя двама от кандидатите на своя конкурент за президентския пост Димитър Бербатов - Стилиян Петров и Ясна Ставрева.

Ето и целия списък на Градев:

"Преди време предложихме експертна програма, която да се ползва от всички. Сега предлагаме на вниманието на членовете на Български футболен съюз предложенията на нашия експертен екип за състав на ИК на БФС:

1. Красимир Генчев Балъков - отговорник за развитие на националните отбори;
2. Димитър Петров Димитров (Херо) - представител на треньорите;
3. Диана Стоянова Иванова - юрист, правни въпроси и женски футбол;
4. Георги Бориславов Захариев - детско-юношески футбол;
5. Инж. Иван Любомиров Йолов - аматьорски футбол;
6. Костадин Георгиев Стоичков - съдийство;
7. Васил Иванов Михайлов - взаимодействие с бизнеса, общините и държавата;
8. Иво Асенов Николов - футзал;
9. Момчил Юриев Лазаров - адвокат, взаимодействие с феновете;
10. Георги Петров Градев - спортно-правни въпроси и международни отношения.
* 5 свободни места за предложения от клубовете в зала по чл. 39, ал. 2 от Устава.

Също така подкрепяме следните предложения на Димитър Бербатов:
1. Стилиян Альошев Петров;
2. Ясна Маринова Ставрева - представител на АБФ.

Постарали сме се да предложим най-добрите представители на съответните заинтересовани групи във футбола, както ни беше препоръчано от FIFA като добра практика.

Снимка: Lap.bg

Промяната ще дойде отвътре. Толкова години отвън нищо не се случва. Сега не трябва да допускаме тази грешка. Властта е в клубовете, които избират. Останете в залата на 15 март, не си тръгвайте след гласуването за президент и подкрепете нашите експертни предложения, независимо от това кой ще стане президент на БФС.

Направете ваши предложения за членове на ИК в зала - това е ваше законно право. Можете да предложите хора, които не са в залата и не са членове на клубове. Достатъчно е да кажете техните имена и сфера на експертиза.
Нека върнем футбола на хората", пише в страницата на Градев.

Конгресът за избор на нов президент на БФС е на 15 март. В битката се впускат 7 кандидати - Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Иванов, Георги Градев, Георги Захариев, Манол Иванов и Петьо Костадинов.