на живо

Гонзо: Организаторите да кажат защо е толкова агресивен протестът

Хората бяха прави да се измести мачът, заяви техническият директор на БФС

Гонзо: Организаторите да кажат защо е толкова агресивен протестът
 

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо заяви, че СДВР и УЕФА явно са били прави да искат изместване на мача и се обърна към организаторите на днешния протест да обяснят проявената агресия.

"Ние съжаляваме за всичко това, което се случи. Не можем да се зарадваме на мача. Това, което се случи, беше нещо, което няма нищо общо с футбола. Трябва да разберем, че неслучайно СДВР и УЕФА дадоха препоръка да се играе извън София. Хората бяха прави да се измести мачът.", заяви Иванов след двубоя с Унгария.

Снимка: Lap.bg

"Ръководството на БФС го избират президентите на клубовете. За да са толкова агресивни феновете, трябва да има причина. Организаторите на протеста трябва да кажат защо е толкова агресивен."

"Смятате ли, че мачът щеше да премине по нормален начин, ако тези фенове бяха на стадиона? Не мога да отговарям за ръководството. От 2 години работя за футбола. Не мога да отговарям от името на ръководството. Президентите на клубовете избират президента на БФС, феновете избират кметове и министър-председателя. За последната седмица говорим само за неща извън футбола. Питайте организаторите на протеста защо така се случи.", коментира още Гонзо.

Снимка: Lap.bg

Междувременно друг представител на БФС - членът на Изпълкома Емил Костадинов, показа среден пръст на медиите. 

Вулгарната постъпка идва в навечерието на велика годишнина - в петък (17.11) се навършват точно 30 години от фамозното изпълнение на нападателя във вратата на Франция в Париж, с което той класира България за САЩ '94.