на живо

Гонзо представя нова философия за футбола у нас

Книгата "Пътят на таланта" ще бъде презентирана навръх студентския празник

БФС обяви представяне на книгата "Пътят на таланта", която представя философията на централата за работата в детско-юношеския футбол и развитието на младите таланти. Събитието ще се състои на 8 декември (петък) от 11:00 ч. в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна". На представянето ще присъстват техническият директор на БФС Георги Иванов, главният методист Лъчезар Димов и както и представителят на ФИФА Калъм Ървинг.

Именно Гонзо съобщи за презентацията. Това се случи непосредствено след последния мач на националния отбор от европейските квалификации - 2:2 при гостуването на Сърбия.

"Аз съм поканен от Борислав Михайлов в БФС. Опитвам да работя така, че не само мъжкият отбор, но и всички гарнитури да се развиват. Много неща трябва да правим в ДЮШ - там трябва да се работи. Затова говорим за единна методика и философия, която след 10 дни ще представим и е за целия футбол. Ще го видите, когато на 8 декември представим това нещо, което не се е правено досега в България. То е препоръчително, не е задължително. Клубовете са частни фирми и не можеш да ги накараш да работят по твоя начин. Всеки си развива фирмата, както прецени."

Книгата ще бъде представена в разгара на турбулентни събития около футболния съюз. Президентът Борислав Михайлов обяви, че подава оставка. В сряда Изпълнителният комитет насрочи извънреден изборен конгрес за 15 март.