на живо

Гонзо спешно в Пловдив, оглежда стадиона

УЕФА отговаря днес пред съда за преместения мач с Унгария

Гонзо спешно в Пловдив, оглежда стадиона
 

Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо пътува до Пловдив, за да обсъди дали стадион "Христо Ботев" може да приеме европейската квалификация с Унгария на 16 септември. Той се срещна с представители на полицията и със строителя на съоръжението Илиян Филипов, съобщава Спортал.

В четвъртък Филипов изпрати писмо до местната община, в което препоръчва да не се играят мачове на стадиона в периода 13 ноември - 20 ноември заради монтажни дейности на тежки елементи от козирката.

На срещата си с Гонзо строителят е потвърдил своето становище.

След това е била направена обиколка на стадиона, за да се прецени дали полицията може да охранява предстоящия двубой, на който се очаква протест от страна на феновете срещу управлението на футболния ни съюз.

Първоначално европейската квалификация трябваше да се проведе на стадион "Васил Левски" в София, но беше изместена в Пловдив без допускане на фенове.

bTV научи, че до 17 ч. днес УЕФА трябва да отговори на Спортния арбитражен съд дали ще се съгласи на ускорена процедура по делото в Лозана. Жалбата там беше подадена от адвоката по спортно право Георги Градев.