на живо

Градев пред bTV: Сираков зае правилната позиция, но късно (ВИДЕО)

Михайлов му е приятел, обаче случващото се с Левски тежи на неговата съвест, заяви юристът

Градев пред bTV: Сираков зае правилната позиция, но късно (ВИДЕО)

40-годишното приятелство закрепи Борислав Михайлов на президентския пост в БФС. Тезата изрази юристът Георги Градев във втората част от интервюто си пред bTV.

Според него Наско Сираков е в основата на преизбирането на Михайлов преди две години, когато заради един глас не се стигна до балотаж между бившия вратар и Димитър Бербатов.

"Наско Сираков зае правилна политическа позиция, но, за съжаление, късно. Ако я беше заел преди 4 години, когато идваше и се подмазваше на Стилиян Петров през цялото време на конгреса през октомври 2021 г., ако тогава беше гласувал по съвест, сега вече нямаше да се занимаваме.", каза Градев пред bTV.

"Едно е сигурно - че Боби Михайлов няма да загуби конгрес с глас на Левски против него. Аз не мога да задраскам едно 40-годишно приятелство.", заяви тогава пред медиите Сираков - мажоритарен собственик на Левски.

"Разбирам го, че му е приятел. Но това, което се случва в последните години, особено с неговия клуб - Левски, тежи на неговата съвест. Тогава феновете го предупредиха с декларация преди конгреса да не гласува за Михайлов. Не ги послуша... Можем да кажем, че бяха прави, а той - не.", коментира Градев.