на живо

Христо Запрянов: Ако няма мач на "Колежа", няма да има мач

Последствията за цялата ни страна ще бъдат пагубни, казва шефът в БФС

Христо Запрянов: Ако няма мач на "Колежа", няма да има мач

"Ако няма мач на "Колежа", значи няма да има мач. Чисто и просто. Всички се запознаха със становищата на СДВР и УЕФА, заради които мачът е изместен в Пловдив.

Внушенията, че БФС от страх или нещо друго е преместил мача, са не просто некоректни, а са крайно деструктивни за футбола ни и за държавата ни. Поставяме институции и личности над футбола, а това е недопустимо!

Цялата администрация, всички оперативни лица зад националния отбор – Георги Иванов, аз, още четири-пет души, работим ежесекундно за това мачът да се състои, защото хората явно не си дават сметка какви могат да бъдат последствията. Последствията са за цялата българска футболна система.

Десетки хиляди хора могат да останат без работа заради инат. Дано онези, които искат да саботират мача, да са наясно с това", заяви пред БТА заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов относно провеждането на европейската квалификация между България и Унгария на 16 ноември.

Вчера той говори и пред bTV.

"Ясно е, че напрежение има. Също толкова ясно е, че има група хора, която използва всеки удобен момент, за да прокара тезите, политиките и целите си – без значение дали от това ще пострада българският национален отбор, българският футбол. Използвам случая да отправя поздрав към перхидролените глашатаи, които вече доказано са също толкова компетентни, колкото покойното ми куче, лека му пръст.

Нека бъдат наясно, че всичко това лежи на тяхната съвест, а не на хората, които отговорно и съвестно се стараят да направят така, че институцията български национален отбор да не потъне в нищото.

Всичко, което правим и сме направили, включително желанието ми да получа становище от г-н Филипов, е с цел мач да има. Топката е в полето на пловдивската община – и отново ги призовавам да проявят здрав разум.

Тук залогът не е Христо Запрянов, строителят на стадиона или някоя конкретна личност – тук залогът е българският футбол и българският национален отбор. Силно се надявам в утрешния ден да получим подпис от кмета г-н Димитров, защото в противен случай последствията за цялата ни страна ще бъдат пагубни", каза още Запрянов.

В понеделник се очаква решението по казуса на Община Пловдив.