на живо

Илиан Илиев: Не сме толкова далеч

Интелигентни момчета са и могат да разберат с малко думи

Илиан Илиев: Не сме толкова далеч

Срещу първия и втория в групата показахме, че не сме толкова далеч. Това обяви новият национален селекционер Илиан Илиев след 2:2 срещу Сърбия в Лесковац. Три дни по-рано нашите завършиха при същия резултат срещу Унгария в София. Двата тима отиват на Евро 2024. България остава на последно място без победа.

"Не само първите 10-15 минути - вътрешно се надявах през цялото първо полувреме да не ни вкарат гол, да успокоим отбора. Казах на футболистите на почивката, че трябва да играят със самочувствие. Без него футболните ни качества не можем да ги покажем.

Второто полувреме ги показахме. Пак допуснахме два гола от статични положения. Вкарахме по-високи хора, но пак не се получи. Не трябва да го повтаряме. Два пъти се спъваме в един и същи камък.

Говорим за неща, които могат да се променят. Интелигентни момчета са и могат да разберат с малко думи. Много тежка седмица от психологическа гледна точка. Съжалявам, че не успяхме да постигнем първа победа за годината. Срещу първия и втория показахме, че не сме чак толкова далеч с изключение на тези бели петна", коментира Илиев.