на живо

Илиан Илиев преди Сърбия: Да покажем, че сме живи!

Всеки трябва да си остави егото извън терена, каза треньорът на националите

Илиан Илиев преди Сърбия: Да покажем, че сме живи!
 

"Нещата не са добри за никой, който е свързан с българския футбол. В четвъртък единственото добро е, че показахме първата стъпка - да покажем характер.

Това, което видяхме от момчетата, можеше да получи по-добър отзвук, ако не бяха нещата, които се случиха извън стадиона.

Знаехме, че ще има мирен протест, но нещата са се променили. Съжаляваме за случилото се", каза в Лесковац треньорът на националния ни отбор Илиан Илиев. Утре българите гостуват на Сърбия в последен мач от квалификациите за Евро 2024.

"Сърбия има футболисти от световна класа, не го казвам само от уважение към Сърбия. Искаме да покажем, че сме живи, да покажем, че има върху какво да стъпим - това, което на моменти показахме срещу Унгария. В такива мачове нашият отбор може да израсне. Можем да стиснем зъби, да покажем характер.

Надявам се утре по същия начин да бъде. Всеки трябва да си остави егото извън терена", допълни новият селекционер. Той дебютира начело на България с 2:2 у дома срещу лидера в потока Унгария.

"Да си кажем честно, от това, което се случи, много хора очакваха Унгария да ни разгроми. А бяхме на минута от победата, първа в квалификациите. Трябва отново да играем така и отново колективът да е над всичко. Равният резултат е част от играта, с точка няма да се класираме, но важното е да поставим основа. За 2-3 дни е трудно, но ще се опитаме да покажем някакъв стил.

Със сигурност не е приятно за един отбор да няма победа от година, утре ще се опитаме, както срещу Унгария, но, пак казвам, че излизаме срещу Сърбия, която има играчи от световна класа. Ние играхме в четвъртък, Сърбия в сряда контрола, те играха с доста от резервите.

Ние или трябва да подходим с променим, или само с необходимите промени и да правим ротация в хода на мача. Още не сме избрали. За два дни няма как да ги вдигнем физически - това е въпрос на работата им в клубовете или на това какви професионалисти са.

Всички въпроси с "ако", са спекулации. Дали бих започнал мача, ако знаех какво се случва пред стадиона в четвъртък. Мога да отговоря така че да се хареса на много хора, но "ако" предполага много спекулации", каза още Илиев в Лесковац.