на живо

Юридическият хаос в БФС продължава

Апелативният съд с решение до месец

Юридическият хаос около управлението на Българския футболен съюз продължава.

След като през септември съдът обяви, че Конгресът, спечелен от Димитър Бербатов на 18 март е незаконен, днес съдът разгледа друго дело между двете страни, свързано с извънредния Конгрес на 12 октомври миналата година. Тогава Борислав Михайлов спечели 11 гласа повече Димитър Бербатов.

Снимка: БГНЕС

От БФС обжалват решението на съда, който отмени всички решения взети на 12 октомври заради нарушение на устава, както и за възпрепятстването на делегата на "Балкан" Варвара – адвокат Георги Градев, от участие в конгреса.

Двете страни днес бяха представени единствено от адвокатите си, като юристът, защитаващ интересите на Борислав Михайлов, изрази позиция, че ако бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" е бил спечелил изборите, е нямало да се стигне до това обжалване.

Решение след заседанието днес - няма. То ще бъде взето до месец.

Апелативният съд е втора инстанция, а ако бъде отново обжалвано решението - крайният изход ще бъде определен от Върховния касационен съд, който е последна инстанция.

Снимка: Lap.bg

Припомняме, че през септември Софийският градски съд реши, че изборът на Димитър Бербатов за президент на БФС на Конгреса, проведен на 18 март тази година е незаконен. В същото време тогава от съда обявиха, че първоначалният конгрес, насрочен от Изпълнителния комитет начело с Михайлов за същата дата, е трябвало да се проведе и бил е отменен без основание.