на живо

Как изглежда националният стадион след нахлуването на феновете на ЦСКА? (СНИМКИ)

Счупени седалки, изкъртени капаци на шахти и повредена писта след баража за участие в евротурнирите

Как изглежда националният стадион след нахлуването на феновете на ЦСКА? (СНИМКИ)
 

Националният стадион "Васил Левски" осъмна с повреди след баража за участие в квалификациите на европейските клубни турнири между ЦСКА и ЦСКА 1948.

В самия край мачът беше прекъснат, след като фенове на ЦСКА нахлуха на терена и се опитаха да се доберат до футболистите на противника. В този момент ЦСКА 1948 вече водеше с 2:0 и в крайна сметка си осигури първо участие в Европа. 

От полицията заявиха, че не е имало индикации за подобно масово нахлуване. Феновете, настанени в Сектор "Г" пробиха загражденията като стигнаха до терена, където дори част от футболистите поеха удари с предмети. Ударен е и делегатът на мача Христо Ботев. 

Снимка: Димитър Тасев

"Червените" привърженици използваха каквото им попадне, за да излеят гнева си - прътове, камъни, дори препятствие за лека атлетика се озова на тревата. 

Снимка: Димитър Тасев

От полицията заявиха пред bTV, че са били замеряни с капаци от шахти, изкъртени в близост до пистата. Един от служителите на реда е постъпил в болница заради рана в крака и след зашиване е бил освободен за домашно лечение.