на живо

Полицията: Замеряха ни с капаци от шахти (ВИДЕО)

Оказана е медицинска помощ на задържан фен с високо кръвно, разясни главен инспектор Иван Георгиев

Полицията: Замеряха ни с капаци от шахти (ВИДЕО)
 

Феновете на ЦСКА са замеряли полицаите с чугунените капаци от шахтите на националния стадион "Васил Левски", както и с рекламни пана и част от техниката на фирмата, която заснемаше футболния бараж срещу ЦСКА 1948. 

За щастие няма тежко ранени от страна на фенове и на полиция след жестоките сблъсъци. Това заяви в предаването "Тази събота и неделя" главен инспектор Иван Георгиев - началник "Масови мероприятия" към СДВР.

Вчера ЦСКА и ЦСКА 1948 изиграха мач, който да определи последния български участник в квалификациите на европейските клубни турнири през сезон 2024/2025. ЦСКА 1948 поведе в 2:0, а фенове на противниковият тим нахлуха от сектор "Г" на терена в търсене на саморазправа. 

Снимка: Lap.bg

"След началото на второто полувреме нямаше никакви индикации в секторите на ЦСКА, че ще има напрежение. Охраната беше изцяло на охранителната фирма. 3-4 минути преди края на срещата се видя нахлуването на феновете на ЦСКА от страна на сектор "Г". Наложи се навлизане на полицейски служители, които обезпечиха влизането и охраната на съдии и длъжностни лица, които бяха прибрани в тунела и без да предизвикваме напрежение прибрахме в кордон феновете, които бяха на терена. При достигане на оградата, без да има каквато и да е причина, всички подръчни материали - пана, стойки, метални капаци на шахти, бяха хвърлени по служители", разясни главен инспектор Георгиев.

Снимка: Lap.bg

Той разказа, че напрежение се е усетило през първото полувреме след първия гол на ЦСКА 1948, когато фенове са опитали да пробият тунела в сектор "А", но от полицията са реагирали бързо.