на живо

Кирил Десподов: Ако кажете, да подам и аз оставка (ВИДЕО)

От БФС не са говорили с нас, не ме вкарвайте в интриги, ядоса се капитанът

Ако кажете, да подам оставка и аз. Това заяви капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов преди контролата с Албания. На летище София журналистите попитаха нападателя на ПАОК какво точно е имал предвид с думите си след 0:2 от Литва, че поема отговорността.

"Това означава критиките да бъдат насочени към мен. Да поемеш отговорност е и в следващия мач да се представиш по различен начин", обясни Деспосов.

Той разкри, че никой от ръководството на БФС не е разговарял с футболистите след унизителното поражение на националния стадион "Васил Левски". "Не мога да кажа, че има някакви извънредни мерки след мача с Литва. Защо от ръководството за трябва да говорят с футболистите? Искате да ме вкарате в интриги."

"Срещу Литва стана наша грешка и получихме червен картон. Краев се извини момчето, нормално - гори в мача. Този червен картон ни свали на земята. Второто полувреме опитахме да тръгнем по-напред, но беше трудно така. Повечето момчета нямат опит, не са попадали в тази ситуация, но тези тежки ситуации изграждат характер. Тези моменти трябва да ги правят по-силни, а не да ги свалят на земята".

"Аз за треньорска смяна не мога да коментирам, ние сме футболисти и не ни е това работата. За нас решението е да излезем и да умрем на терена следващия мач, дето се вика."

"Всички искаха подмладяване на националния отбор. Кръстаич го направи и започна да гради нещо, което не бе правено досега. Първите мачове започнахме добре. Мисля, че когото и да питате, който разбира от футбол, ще каже, че се иска време.

Отборът има потенциал. Ако срещу Сърбия и Черна гора можехме да говорим за малшанс, срещу Литва можем да говорим за наши грешки.

Аз не мога да кажа на клубовете дали да залагат на българи или не. Навсякъде има конкуренция, но няма ли българи по отборите, трудно ще се случат нещата".