на живо

Кирил Десподов: Плюхме кръв, но успяхме!

Нищо не знам за интерес от Бешикташ, сега искам да дам всичко за България, откровен е националът в интервю за гръцко радио

Кирил Десподов: Плюхме кръв, но успяхме!
 

Националът Кирил Десподов даде първото си радио интервю в Гърция. Той говори ексклузивно за SDNA, а при превода помагаше нашият колега и коментатор Йордан Грозданов.

Година след пристигането си в ПАОК, 27-годишното крило от Кресна говори първата си титла с "черно-белите".

"Това е най-сладката титлата в моята кариера, защото я спечелих с отбор с много фенове, които винаги бяха до отбора.

Взехме трофея по впечатляващ начин, като спечелихме последните четири мача. Борихме се до последно", откровен е Десподов, който тази вечер ще изведе националите срещу Румъния в контрола в Букурещ.

Ето какво си спомня от нощта на спечелването на шампионата. "Беше труден мач. Гордея се с отбора, защото бяхме спокойни въпреки атмосферата. Арис даде всичко, за да ни спре. Ние от своя страна се борихме и се гордея, че празнувахме шампионската титла на този стадион. Може да загубихме точки от Арис през сезона, но в този сблъсък доказахме кой е шефът в Гърция и в Солун".

Кой беше моментът, в който ПАОК превъртя играта? "Мачът срещу АЕК. Губехме с 1:2 в края и имахме десет минути да обърнем. Всички в отбора знаеха, че ако не спечелим, всичко свърши за нас и АЕК ще е пръв. Плюехме кръв, но успяхме! Именно тези минути обърнаха хода на първенството..."

Първият му сезон в черно и бяло несъмнено ще се запечата в съзнанието на българина завинаги.

"Винаги ще помня този сезон. Това беше първата ми година с ПАОК и станахме шампиони на Гърция. Помогнах на отбора с голове и асистенции, ще помня този сезон до края на живота си."

На въпрос за приноса Разван Луческу, Десподов е категоричен: "Той е много добър треньор. Той знае много добре как да подготвя отбора физически и психологически. Той дава увереност на всички, когато нещата са трудни.

Нямах нужда от специална настройка в Гърция, тъй като всяко лято идвах на море на Халкидики. Много харесвам храната и живота тук. От самото начало казах на ПАОК, че се чувствам много добре в Гърция. Хората в клуба са фантастични, има нещо специално тук. Сега, когато съм в националния отбор, разказвам на моите съотборници за всичко, което преживяхме. Много съм горд да нося фланелката на ПАОК и ще продължа да се боря, за да печеля още."

Що се отнася до сценариите за трансфер от Турция и Бешикташ? "Нищо не знам, сега съм в националния отбор и искам да дам всичко от себе си за България", завършвайки интервюто ни с репликата: "Само ПАОК!".