на живо

Кога ЦСКА ще бъде отново шампион? Новият шеф даде срок! (ВИДЕО)

Радослав Златков говори за първи път пред медиите

 

Новият изпълнителен директор на ЦСКА Радослав Златков заяви, че иска да види ЦСКА отново шампион с отварянето на обновения стадион "Българска армия". 

За първи път той говори пред медиите, след като бе назначен на поста преди две седмици. 

ЦСКА не е печелил шампионска титла от сезон 2007/2008, когато грабна трофея за 31-ви път. 

"ЦСКА може да стане шампион, когато отборът има много солидна и здраво основа и в следващите трансфери се надгражда в качество. Трябва да има спокойствие, да не се променят нещата и да излезем от порочния цикъл – слаби резултати, смяна на треньори, смяна на директор, собственик напуска. Мечтата ми е с новия стадион да спечелим титлата. Първо обаче трябва да изградим здравата основа на отбора", заяви Златков.

 

Реконструкцията на "Българска Армия" започна през април 2024 г., като съоръжението бе съборено, а на негово място в Борисовата градина трябва да се появи модерен стадион. Очаква се това да се случа в средата на 2026 г. 

"ЦСКА може да започне на новия стадион от есента на 2026 година. 32-ри номер съм си го купил вече, той ще бъде обявен на търг, като я спечелим", уверен е Златков.

Снимка: Lap.bg

Той пристигна в клуба, след като Гриша Ганчев предаде мажоритарния пакет акции на "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука", управляван от Данаил Илиев, който участва в редица фирми с бизнесмена Валтер Папазки.

Златков зае мястото на Филип Филипов и Стоян Орманджиев, които вече ще отговарят пред него съответно за спортно-техническата и административната част.

Снимка: Lap.bg

Новият треньор Александър Томаш се ползва с доверие пред Златков. 

"Аз стоя твърдо зад Александър Томаш. Казах му го и той го знае. Там промени няма да се правят. Чакахме го с голямо нетърпение, сега трябва да му дадем време и резултатите ще дойдат", каза изпълнителният директор.