на живо

Краси Балъков пред bTV: "Мачът на надеждата" ще ни даде самочувствие (ВИДЕО)

Цяла България е с Петьо Хубчев, уверен е бившият капитан на България

Краси Балъков пред bTV: "Мачът на надеждата" ще ни даде самочувствие (ВИДЕО)
 

Бившият капитан на България Красимир Балъков говори в ефира на "Тази сутрин" преди "Мача на надеждата", който днес ще ви покажем в ефира на bTV Action и на btvsport.bg. Студиото, с водещ Илия Илиев започва в 16:00 ч.

"Този мач е специален, защото е за много добра кауза. Такива неща в България се правят малко, а те обединяват. Дават самочувствие на българина. Трябва да ставаме по-добри", каза легендата от тренировката на водения от него тим на Септември.

Снимка: Ладислав Цветков

"Искаме да покажем, че в България могат да се случват хубави неща, да стане хубаво шоу, хората да ни уважат и подкрепят, да бъдат доволни. Да стане празник на футбола", надъхан е Бала.

Пред Златимир Йочев и Мария Цънцарова той говори и за връзката, която го свързва със Стилиян Петров.

"Когато аз прекратих кариерата си, той пое моята функция. Играхме доста време заедно. Наследи от мен плеймекърската функция, взе и №10. Бях изключително спокоен, за бъдещето на националния отбор. Свързват ни доста неща - като хора и колеги. Тази кауза трябва да я подкрепим на всяка цена. Хората да не мислят, а да дойдат на стадиона", призова Краси.

В нашия ефир той оказа подкрепа и на друг свой бивш съотборник - Петър Хубчев. "Цяла България стои зад него. Трябва да издържи психически. Говорили сме с Стоичков, Стилиян... Ще му вдъхнем спокойствие и увереност.

Снимка: Getty Images

Буквално преди дни разбрах какво се случва с него. Беше голям шок, никой не знаеше. Даже семейството му дълго време не е знаело. Нормално е, в началото би искал никой да не знае. Стискам палци да премине през битката, както го правеше и в националния отбор", завърши Балъков.

Големият благотворителен "Мач на надеждата" започва днес в 17:00 ч. на Националния стадион "Васил Левски".