на живо

Мъри от Турция: Качихме Левски на магистралата, няма опасност от фалит

Напуснах, защото не харесвах управлението, каза Стоилов по време на представянето си в Гьозтепе

Станимир Стоилов бе официално представен като старши треньор на Гьозтепе. В края на пресконференцията той говори и за Левски.
 
"Може би всеки знае историята защо напуснах Левски. Това е моят клуб. Играл съм там 9 години, бях треньор 5 години и половина. Имахме страхотен успех. Върнахме се в много трудно време, когато клубът беше пред фалит.
 
Снимка: Lap.bg
Успяхме да го качим на магистралата, да го спасим и вече няма опасност да фалира. Не харесвах начина на управление и заради това напуснах", заяви Стоилов.
А за ново предизвикателство, което го очаква каза: "Не мога да обещая нищо специално, освен че ще работя усърдно и честно. Ще се опитаме да направим всичко възможно, за да изпълним целите си. Не е важно кой вкарва головете. Атаката започва от вратаря, а защитата от нападението. В съвременния футбол е така.
Трябва отборът да играе по-добре. Моят футбол е агресивен – да притискаме съперника в неговата половина, пред наказателното поле. Проблемът в един отбор никога не е един играч.
 
Когато играеш добре, всички вкарват, включително защитниците. Трябва да работим усърдно в атака. Не мисля, че нашият проблем е, че някой не вкарва."