на живо

Меси: Мястото ми в "Ботев" Враца не е запазено

Футболистът даде интервю за вестник "Ле Депеш де Бразавил"

Играчът на "Ботев" Враца Меси Биатумусока даде обширно интервю за вестник "Ле Депеш де Бразавил" в родния си Конго, след като получи първа повиквателна за националния тим на страната. Защитникът заяви, че няма запазено титулярно място в "Ботев", а в Първа лига се е сблъскал със съдийска грешка още при дебюта си.

"Исках много дебютът ми с "Ботев" да е успешен, но отсъдиха дузпа срещу мен и тима за симулация на Тунгара. Не беше лесно да изживея тази несправедливост, но си казах, че това е част от футбола и съдията сигурно се е объркал. При всички положения това не ме отчая, а ме мотивира още по-силно да се преборя за мястото си.", коментира Меси.

"Не бях титуляр в началото, защото имаше йерархия в отбора и аз не бях сред първите двама. Треньорът обаче ме подкрепяше и ми каза, че ще имам възможност да играя и стана точно така. Мястото ми в "Ботев" не е запазено, не гледам по-далеч от следващия мач. Но ще дам всичко да запазя мястото си."

"Пасовете от дълбочина са нещо, което обичам. Не бягам от двубоите един срещу един, достатъчно агресивен съм. Мисля, че мога да чета добре играта. Липсва ми концентрация, за да видя някои от дребните детайли в играта, но работя върху това, както и всеки ден работя върху силните си страни... Дойдох в България заради добрите контакти на агента си Сендо Нкололо, нещата станаха много бързо."

"Никога не съм бил в Конго. Това е момент, който чаках с нетърпение. Чувствам се конгоанец и искам да опозная страната.", каза още Биатумусока.