на живо

Михайлов: БФС винаги е залагал на доказани имена

Първи думи след смяната на Кръстаич

Михайлов: БФС винаги е залагал на доказани имена
 

Президентът на БФС Борислав Михайлов направи кратък коментар след назначението на Илиан Илиев за селекционер на националния отбор.

"Българският футболен съюз винаги е залагал на доказани и актуални имена. Илиан Илиев си е спечелил уважението на всички български фенове с усърдната си и последователна работа. Желая му успех и му гарантирам, че ще има пълната подкрепа на всички нас.", каза ръководителят, цитиран от сайта на БФС.

Снимка: Lap.bg

Илиев бе представен по-рано днес. Той заменя на поста уволнения заради незадоволителни резултати Младен Кръстаич. Договорът на 55-годишния наставник, който ще води паралелно и Черно море, е за 2 години и 7 месеца.

Новият селекционер е седмият за България от 2019 г. насам. В периода от 4 години тимът ни временно или за постоянно водиха Петър Хубчев, Красимир Балъков, Георги Дерменджиев, Ясен Петров, Георги Иванов-Гонзо и Кръстаич.

Снимка: Lap.bg

С Кръстаич начело "лъвовете" нямат успех от началото на календарната година. Серията от 8 двубоя включва 6 загуби (0:2 от Албания, 0:1 и 1:2 от Черна гора, 0:3 от Унгария, 0:1 от Иран и 0:2 от Литва) и 2 равенства (1:1 с Литва и Сърбия).

В Европа в по-слаба форма се намират единствено джуджетата Фарьорски острови (10), Андора (11), Лихтенщайн (32) и Сан Марино (133).