на живо

Мишо Александров пред bTV: Бербатов няма да е единственият кандидат на конгреса (ВИДЕО)

Хората в БФС живеят в собствен свят - на непобедими и безгрешни, смята бившият национал

Мишо Александров пред bTV: Бербатов няма да е единственият кандидат на конгреса (ВИДЕО)
 

"На Изпълкома на БФС очаквам Борислав Михайлов да си подаде оставката. Освен Димитър Бербатов, очаквам да има и други кандидати за поста, които са близки до Михайлов", каза в студиото на "Тази неделя" бившият национал и четирикратен шампион на България с Лудогорец Михаил Александров.

"Ще използвам метафора - футболът е като стълбичка - някой се изкачва по-бързо, друг по-бавно, друг стои на едно място. Ние не сме на стълбата въобще, паднали сме! Единственият начин е сериозен рестарт на всичко. Да, бяхме на върха на стълбичката. С много работа това свободно падане трябва да спре.

Снимка: Lap.bg

Другите вървят нагоре, ние падаме. Всеки ден е важен. Народът ясно показа, че няма да търпи своеволията на това ръководство на БФС. Дано Борислав Михайлов се вразуми и да си тръгне с чест. Младите не знаят кои са Михайлов, Лечков и Костадинов като футболисти, знаят ги като управници и не ги помнят с добро", е мнението на Александров.

Той е бил на протеста в четвъртък пред Националния стадион "Васил Левски". "Бях назад, не стигна водата до мен. Видях едно обединение на агитки, нещо нехарактерно.

Не видях бой между фенове, както твърди СДВР. Ескалацията не беше планирана. Това са част от сериозните теории на БФС, които винаги изкарат други хора виновни. Аз, за да стигна до протеста, бях претърсен два-три пъти от полицията. Нямаше само фракции на протеста. Имаше хора с деца и кучета. Ще се радвам БФС този път да си замълчи какви хора е имало."

Александров призова изпълнителният директор на футболната ни централа Борислав Попов да покаже пред обществеността първото писмо, с което започва кореспонденцията между БФС и УЕФА относно провеждането на мача България - Унгария.

Снимка: Lap.bg

"Думата "препоръка" е много удобна. Всичко стана с помощта на БФС. Това вече е вън от съмнение. Несериозно е господата от БФС да се опитват винаги да минат между капките. УЕФА не е инициатор на тази кореспонденция. Сигурен съм. Хората в БФС живеят в собствен свят - на непобедими и безгрешни", каза още бившият национал.

Чуйте още във видеото.