на живо

Младежки национал скъса с "аржентинския" Берое

Причината е скандална

 

Младежкият национал Божидар Пенчев прекрати договора си с Берое. Полузащитникът се разделя със старозагорци заради неплатени месечни възнаграждения.

Очаква се 21-годишният полузащитник да продължи кариерата си в друг елитен тим - Хебър Пазарджик.

Финансовите проблеми в Берое продължават с пълна сила. Наскоро една от тренировките на отбора не се състоя заради бойкот от страна на футболистите.

Причината - 4 неизплатени заплати и премии. На играчите им писна от непрестанните лъжи на ръководството и решиха да си потърсят правата и парите. Те отказаха да тренират въпреки поредната порция уверения на босовете, че ще си получат дължимото.

В крайна сметка аржентинският президент на клуба Ернан Бaнато, който напълни Берое с чужденци - предимно свои сънародници, плати по една заплата и така спря временно бунта. Той си позволи да заплаши футболистите, че ако продължат да стачкуват, ще им скъса договорите и ще вземе други свободни агенти на тяхно място.

Неизплатените три заплати обаче дават възможност на играчите още сега да прекратят контрактите си с Берое и да преминат в който отбор си поискат, гласят наредбите на БФС.