на живо

Молба до съда праща ЦСКА в историята? (ВИДЕО)

Синдик Дора Милева потвърди пред bTV, че иска събрание на кредиторите

Молба до съда праща ЦСКА в историята? (ВИДЕО)
 

Молба до съда може да прати ЦСКА в историята! Става дума за фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Има шанс то да бъде заличено след общо събрание на кредиторите. Искане за такова е внесено от синдик Дора Милева.

Ако 50% от кредиторите гласуват за заличаването, то името "ЦСКА" ще се освободи и кандидатите за него ще могат да стартират процедура по придобиването му.

В момента има два клуба, претендиращи, че са ЦСКА - ЦСКА-София и ЦСКА 1948. Цялата операция обаче ще отнеме значително време.

В случай, че нещата минат по план - заличаване на ПФК ЦСКА АД, кредиторите ще разполагат с 12-месечен срок за обжалване на решението. Чак след това ще е възможно да се използва името "ЦСКА".

"Вече няма пречки, които да позволяват продължаване на дейността на дружеството. Понеже имуществото е продадено и няма висящи дела. Трябва да се прекрати производството по несъстоятелност и за това е внесена молба. Със заключително събрание на кредиторите се прекратява производството по несъстоятелност.", коментира пред bTV Дора Милева.

"Да, ПФК ЦСКА АД може да отиде в историята. Дали ще бъде със заличаване на длъжника или не - това ще го реши събранието на кредиторите.", потвърди синдикът.