на живо

Най-известните фрийстайлъри идват за Мача на надеждата

Благотворителното футболно шоу - 6 септември, 17 ч., bTV Action

Най-известните фрийстайлъри идват за Мача на надеждата

Специална изненада ще има за зрителите на Мача на надеждата на 6 септември. Футболният празник, който ще бъде излъчен пряко по bTV Action oт 17 ч., се организира от фондация "Стилиян Петров", като приходите ще бъдат използвани за подобряването на условията за лечение на онкоболни в България.

В София идват вероятно най-известните фрийстайлъри във футбола Били Уингроув и Джереми Линч.

Двамата са участвали в церемонията по връчването на "Златната топка", в мачовете Soccer Aid, които са насочени към благотворителност, а във видеата им са се снимали имена като Лионел Меси, Неймар и много други.

Уингроув има футболно потекло. Баща му Алън е бил част от юношеските отбори на Тотнъм и Арсенал, а братовчед му Грег Линкълн е бил част от първия тим на "артилеристите".

На 11 години е отхвърлен от Тотнъм, защото бил прекалено нисък.

По ирония на съдбата става първият фрийстрайлър, който подписва професионален договор с клуб от Висшата лига през 2003 г. Разбира се с Тотнъм. Той забавлява публиката на полувремето, работи на корпоративни сбирки, а понякога и замества играчите от първия тим за реклами.

Линч е бил част от академията на Арсенал, като е бил освободен с думите "с топка в краката си най-добър от целия отбор, но без нея си най-слабия".

По това време е трудно да се пробие в отбор с Тиери Анри, Робер Пирес и Денис Бергкамп. В неговия тима е бил и Фабрис Муамба.

Запалва се по свободния стил през 2000 г., когато гледа реклама с Едгар Давидс и Денилсон де Оливейра. Снима се в документалния филм "В ръцете на Господ" през 2007 г., а през следващата е полуфиналист в шоуто "Великобритания търси талант".