на живо

Наказанието на ЦСКА - въпрос на тълкование

1 или 6 срещи без публика?

Наказанието на ЦСКА - въпрос на тълкование
 

Баталните сцени в края на баража за участие в евротурнирите между ЦСКА и ЦСКА 1948 повдигат един важен въпрос: Какво наказание ще получат "червените" от Борисовата градина?

Вчера (31 май) бесни привърженици прекъснаха мача минути преди края и при резултат 2:0 за ЦСКА 1948. Те нахлуха на терена, гониха противниковите футболисти, стигна се до удари както към играчи на терена, така и към длъжностно лице - делегата Христо Ботев. 

Наказанията за тези действия ще бъдат определени от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз. Тя ще заседава вероятно в началото на следващата седмица. 

Дисциплинарният правилник е публично достъпен и в него откриваме член 37, в който са разписани наказанията за клубовете заради действия на и извън терена. 

Снимка: Lap.bg

Нахлуването на публика с последствия (в случая съдията беше принуден да спре мача) се наказва с глоба от 10 000 лв. и лишаване от домакинство за 2 мача. 

Същата е санкцията и за "Опити за побой или малтретиране на противникови състезатели, служебни или длъжностни лица" - 10 000 лв. и лишаване от домакинство за 2 мача. 

Снимка: Lap.bg

Ударите по служебно лице, тоест футболист, треньор, част от щаба на един от двата тима, се наказват с лишаване от домакинство от 1 до 4 срещи и още 10 000 лв.