на живо

Наско Сираков пред bTV: Провалих се, работили са зад гърба ми

Мъри е емблема, ще има разделение при феновете

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков говори пред bTV часове след последните трусове на Герена.

Снощи, след победата над Локомотив София треньорът Станимир Стоилов каза, че си тръгва от клуба, а до мача с ЦСКА остава седмица. Името на новия треньор и на новия изпълнителен директор, ще са ясни до дни.

"На финансова загуба сме от 1 милион. Приходите, на се чиста печалба. Да не влизам в подробности. За Левски най-успешен беше периодът между 204 и 2008. Тогава вкарахме в клуба над 50 млн. лв., а разходите бяха наполовина", заяви пред камерата ни Сираков.

"Направих всичко възможно да задържа Мъри Стоилов. Но просто Иво Ивков не може да остане изпълнителен директор. Мотивите са, че е некомуникативен човек, който няма поведение, за да бъде изпълнителен директор на Левски. Той спираше достъп до информация на член на Надзорния съвет и много други неща...", допълни Сираков, надявайки се сътресенията да не се отразят пагубно на тима.

"Мъри е емблематична фигура за Левски. Ще има разделение в нашите фенове. Но ние трябва да живеем с тази мисъл - че Левски е над всичко".

"Ще се проваля в най-важната мисия в живота си, ако аз и Мъри не можем да убедим феновете в най-доброто за клуба." Цитатът е на самия Сираков от преди време, а ето как отговаря днес: "Провалих се в това да задържа Стоилов. Това е голяма загуба. От човешка гледна точка между нас няма какво да застане. Съжалявам, че няма да води отбора", каза голмайстор №1 в историята на "сините".

Що се отнася до договора за управление. Генералният спонсор е отпуснал 1 900 000 лв. на клуба, а е фактурирал около 750 000 лв., които никога не е поискал. Левски е над всичко! Зад гърба ми са се превели неща, които не ми харесват", не крие опасенията си първият човек на Герена.

Подробности във видеото.