на живо

Новият шеф на ЦСКА: Не съм фен, но вече ще ходя по мачове (ВИДЕО)

"И чистачката в Панчарево трябва да най-добрата", заяви Радослав Златков

 

Новият изпълнителен директор на ЦСКА Радослав Златков заяви, че до сега не е бил фен на футбола и не е посещавал редовно мачове, но това ще се промени. 

"Аз лично не съм фен. Интересувал съм се от футбол, но не съм бил запалянко. От тук насетне ще ходя на мачове – това е сигурно. Гледал съм различни ръководители и различни мачове и съм сигурен, че има какво да се надгражда", каза той.

Снимка: Lap.bg

Златков бе назначен в клуба преди две седмици и след като Гриша Ганчев предаде мажоритарния пакет акции на "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука", управляван от Данаил Илиев, който участва в редица фирми с бизнесмена Валтер Папазки.

За първи път днес (14 октомври) той говори пред медиите, разкривайки какви са плановете му за развитие на ЦСКА.

 

Златков предвижда промени в клуба, които ще направят възможно "червената" фланелка да носят новите Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Стилиян Петров. 

"Имаме ясни поставени задачи. Те са изграждането на европейски отбор, нов стадион и съвременна школа, която да произведе новите Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров", заяви Златков при първата си изява пред медиите. 

Снимка: Lap.bg

"Абсолютно наясно съм колко трудна е задачата, поставена пред нас. Не съм наивник. Всеки, който смята, че ще дойде магьосник и с един допир ще върне славата на нашия велик отбор, е наивник. Това не е възможно. Последните години не се представяме на нивото, което заслужава ЦСКА.", каза той и добави:

 

"ЦСКА не може да бъде гледан само в контекста на собственото си представяне. Ние сме победители, oт нас се очаква повече. Да, трудно е, не може да стане за месец-два-година, но ние трябва да изградим здравите основи. Те се градят от страшно много различни специалисти, с различни умения. Ние се нуждаем те да са най-добрите. Дори чистачката на базата в "Панчарево" трябва да е най-добрата"

Златков заяви, че ще се опита да постигне целите си с постоянство и много вяра. 

Снимка: Lap.bg

"ЦСКА стои на 4 основни фундамента – легенди, история, „армейски“ ценности и инфраструктура. Ние изграждаме един от основните – инфраструктурата. Един не толкова стабилен, лека разклатен стълб – „армейските ценности“, които са морал, чест, доброта и др. Ние с помощта на „армейската“ общност ще подкрепим фундаментите и ще изведем ЦСКА там, където му е естественото място", заяви Златков.

Той си постави срок и за първа титла на ЦСКА - с отваряне на обновения стадион "Българска армия". Очаква се това да се случи през 2026 г.

Снимка: Lap.bg

"ЦСКА може да стане шампион, когато отборът има много солидна и здраво основа и в следващите трансфери се надгражда в качество. Трябва да има спокойствие, да не се променят нещата и да излезем от порочния цикъл – слаби резултати, смяна на треньори, смяна на директор, собственик напуска. Мечтата ми е с новия стадион да спечелим титлата. Първо обаче трябва да изградим здравата основа на отбора. Аз стоя твърдо зад Александър Томаш. Казах му го и той го знае. Там промени няма да се правят. Чакахме го с голямо нетърпение, сега трябва да му дадем време и резултатите ще дойдат", заяви Златков.