на живо

Новият вратар на Левски - допусна 52 гола и отборът му изпадна (ВИДЕО)

Той подписа договор до лятото на 2027 г.

Новият вратар на Левски - допусна 52 гола и отборът му изпадна (ВИДЕО)
 

Хърватският вратар Матей Маркович подписа договор с Левски. 

Той беше официално представен на сайта на клуба, като контрактът му е до лятото на 2027 г. 

27-годишният страж не може да се похвали с големи успехи в последния си сезон. Той игра за хърватския Рудеш, като в 25 мача получи 52 гола. 

Рудеш завърши на последно място в класирането в Хърватия и през другия сезон ще играе във втората дивизия. 

Снимка: levski.bg

"Матей Маркович е роден на 22 юли 1996 година в Загреб (Хърватия). Започва тренировки в Детско-юношеската школа на хърватския Дубрава, след което преминава през академиите на Текстилац Равнице, Радник Сесвете, Кроация Сесвете и Загреб с който подписва и първия си професионален договор през 2013 година. През лятото на 2015 г. преминава в друг хърватски клуб –  Рудеш. Година по-късно преминава в ХАСК Загреб, с чийто екип изиграва 13 мача. През лятото на 2017 година преминава в босненския Челик Зеница, където записва 19 мача. Година по-късно облича екипа на друг местен тим Крупа записвайки 21 мача. През юли на 2019 година преминава в друг босненски клуб Сараево, с който печели шампионската титла на страната, а през лятото на 2020 година е трансфериран в словашкия Земплин Михаловце, където изиграва 25 мача. От началото на 2022 година е част от гръцкия Левадиакос, с чийто екип записва 29 мача и печели шампионската титла на местната втора дивизия и промоция в елита на Гърция. През лятото на 2023 година се завръща в Хърватия, където облича екипа на Рудеш, изигравайки 25 мача", представят Левски новия си вратар.

Снимка: levski.bg

"Сините" имат нужда от вратар, след като през миналия сезон остро бяха критикувани Пламен Андреев и Иван Андонов, а капитанът Николай Михайлов напусна.