live

Обявиха мерките и ограниченията за финала между ЦСКА и "Левски"

Битката за Купата на България е в неделя (15 май)

Lap.bg

Българската професионална футболна лига излезе с официално съобщение относно мерките и организацията, които ще бъдат въведени с оглед безпроблемното провеждане на финала за Купата на България между ЦСКА и "Левски" в неделя.

Вратите на Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени за привърженици в 15:00 часа на 15 май (неделя).

Снимка: Lap.bg


Поради големия интерес към футболната среща и разпродадения капацитет на спортното съоръжение, феновете се призовават да заемат своите места по трибуните по-рано, за да се избегнат струпвания по входовете непосредствено преди началото на двубоя.

Влизането на стадиона ще се осъществява от входовете, отбелязани на билетите. Няма да бъдат допускани привърженици с билет за определен сектор да влизат в рамките на друг сектор, независимо от стойността на билета.

Снимка: Lap.bg


За малолетни лица ще бъде необходимо попълването на декларация от пълнолетен придружител, която може да бъде намерена в Интернет.

Преди, по време и след провеждане на дербито полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

БПФЛ уведомява, че на стадион "Васил Левски" няма да бъдат допускани фенове с артикули на други отбори в секторите, определени за привържениците на финалистите ЦСКА и "Левски". Съответно в сектори "А" и "Г" ще бъдат допускани само фенове с артикули на ЦСКА, а в сектори "В" и "Б" с такива на "Левски". Смесването на привърженици на двата отбора няма да бъде допуснато, независимо дали запалянковците разполагат с валидни билети за съответния сектор, различен от този, определен за феновете на дадения клуб.

Снимка: Lap.bg


На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Стриктно ще се спазват указанията за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

На стадиона няма да бъдат допускани фенове във видимо нетрезво състояние или под влияние на наркотични вещества.

Оръжия, опасни предмети, пиротехнически средства, запалки, бутилки, шишета с парфюм, чадъри и други (по преценка на органите на реда) ще бъдат изземвани.

Расистките скандирания, както и използването на лазери по трибуните по време на мача е абсолютно забранено.

Няма да се допуска влизането в спортното съоръжение с бутилки с минерална вода и други течности. В рамките на стадиона ще бъде осигурена възможност за закупуване на вода в пластмасови чаши.

Движението около стадион "Васил Левски" ще бъде затруднено през целия неделен ден 15 май, като поетапно ще бъдат затваряни булеварди и улици в непосредствена близост до спортното съоръжение.