на живо

Първо пред bTV: Христофор Хубчев след трите счупени ребра (ВИДЕО)

Такива влизания няма и в Англия, промяната не зависи само от играчите, заяви футболистът на Пирин

Първо пред bTV: Христофор Хубчев след трите счупени ребра (ВИДЕО)

Футболистът на Пирин Благоевград - Христофор Хубчев, който пострада тежко при сблъсък с Роналдо от Левски в последните минути на мача от Първа лига, даде първото си интервю след инцидента. Пред bTV той заяви, че такива влизания няма и в Англия, където играчите са по-здрави физически. Според него промяната по родните терени зависи не само от футболистите, но и от треньорите и директорите.

Хубчев смята, че е останал неразбран след статуса си в социалните мрежи, в който отправи критики към ръководството на Левски и главния съдия Драгомир Драганов.

Снимка: Lap.bg

"Не смятам, че момчето го е направило нарочно. Можеше и по друг начин да се стече ситуацията, но все пак това ни е работата. В България трябва по-внимателно да приемаме някои ситуации в спорта, защото гледаме и футбол от Англия, където хората са може би 10 пъти по-здрави от нас, обаче не си правят такива влизания, каквито има в Първа лига. Може би това може да се промени, но зависи от треньорите и директорите, а не само от футболистите."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hristofor Hubchev (@hubchev)

"Доста хора ми се обадиха, но нещата, както винаги в България, малко се изкривиха. Не исках точно това, както хората са го разбрали, да кажа. Просто исках да съпоставя нещата, че в България тези, които за момента са на по-високо ниво, другите приемат, че могат да подминат ситуацията, да са с по-високо самочувствие. Според мен това в държавата трябва да се промени. Това беше моят статус. Естествено, бях малко афектиран от ситуацията. Много хора ме подкрепиха, има и лоши коментари. Приемам го - защитават си отбора, който аз не съм нападал."

"Чувствам се по-добре вече. Докторите казаха, че нещата са в норма и започвам лека-полека да се възстановявам. След удара с коляно имам 3 счупени ребра и леко увереден бял дроб, но всичко е наред... Новините са по-добри, не е това, което се говореше в началото. Да зарастнат само ребрата. Надявам се до няколко месеца, живи и здрави, да е всичко наред."

Снимка: Lap.bg