на живо

Пената напомни на французите за кошмара на Парк де Пренс

Френско списание France Football се срещна с Димитър Пенев

Екип на престижното френско списание "Франс Футбол" посети стадион "Българска армия", за да направи специален репортаж за Димитър Пенев. Треньор №1 на България за 20-ти век ще  бъде гост в специална рубрика, която припомня значими събития от историята на "петлите" на зеления терен.

Несъмнено един от най-големите кошмари в история на френския футбол е мачът на "Парк де Пренс" на 17 ноември 1993 г, когато Стратега и българите триумфираха инфарктно в последната секунда с 2:1 и се класираха за световното първенство в САЩ. Именно този сблъсък бе обстойно анализиран с Димитър Пенев, като журналистът Оскар Бертран показа завидно познание в детайлите и близо час и половина с интерес слушаше разказа на легендата в българския футбол.

Треньорът сподели доста увлекателни неща за нагласите, мотивацията, тактиката и емоциите си покрай онази паметна вечер в Париж, които ще бъдат представени на читателите на световно популярната медия през месец април.

Френският репортер заедно с фотографа на изданието Себастиян Льобан посетиха и клубния музей, като останаха впечатлени от богатата експозиция и трофеи на „армейците“. На изпроводяк те получиха книги с лични автографи и посвещения от Димитър Пенев.