на живо

Пикси Стойкович: Късмет на българите в следващия цикъл

Съперникът има биткаджийски дух и класа, респектиран е селекционерът на Сърбия

Пикси Стойкович: Късмет на българите в следващия цикъл

Селекционерът на сръбския национален отбор Драган Стойкович-Пикси демонстрира забележително уважение към българския тим. Преди европейската квалификация в Лесковац в неделя сърбите имат 13 точки и се нуждаят от само една, за да се класират за шампионата в Германия догодина.

"Утре трябва да направим последна крачка към един велик успех. Бях капитан при последното ни участие на еврофинали през 2000 година, така че се надявам да стане нещо хубаво за нашия футбол. Ще дам цялото си футболно знание, което имам, за да го пренеса на играчите и накрая на празнуваме", започна Стойкович.

Попитан какво е видял в София на срещата България – Унгария (2:2), той отговори: "Видяхме празен стадион. Стана много интересен мач. България е класен отбор и видяхте как се борят. И не сме мислили, че ще бъде лесно. Резултатът не ги касае и това е опасно".

"България според класирането не е в добра позиция, но има класа. Разполагат с добри и бързи хора на тъча, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги уважаваме. Изучихме ги по време на целите квалификации, гледахме и мача помежду ни в разград. Имат биткаджийски дух".

"Много лош късмет с Унгария ги споходи, прекалено много за един национален отбор. Да бъдем честни – те нямат никакво напрежение. Готови сме да спечелим утре и мисля, че ще бъде добър и интересен мач. Но това е такава ситуация, каквато обичам, че ние си държим съдбата в ръце и имаме шанса да не пропускаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, много сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България пълен късмет в някои други квалификации, а този нас шанс ние не искаме да изпуснем".