на живо

Пребиха футболист в столичен хотел (СНИМКА)

Оперираха Мартин Величков в Пирогов

Невиждана жестокост шокира футболистите, треньорския щаб и ръководството на Спортист Своге преди дербито във Втора лига с Миньор Перник, пише "Мач Телеграф".

Титулярният вратар на "шоколадите" е бил нападнат от непознат в СПА-центъра на столичен хотел и е със счупена скула и нос.

Младият Мартин Величков, който тази зима се върна у нас след няколко години в Германия и бе в плановете за селекция и на Локомотив Пд и ЦСКА 1948, е опериран в „Пирогов“ и вече е подал жалба в полицията.

"На 27 март вечерта бях на сауна в СПА-центъра на хотел „Рамада“ до Централна гара. В съблекалнята, която се ползва и от клиентите на фитнеса, влезе непознат мъж, който с разперени ръце тръгна към мен и въпреки че имаше откъде да мине, ме блъсна и отправи реплики от сорта:

„Гледай къде стоиш, какво си застанал тука!“ Не реагирах и не казах и дума. След това, когато отидох при сешоарите, за да се подсуша и да си тръгна, същият умишлено ме удари с рамо. Обърнах се, за да го попитам какъв е проблемът, той ме удари и паднах. Две от рецепционистките, които работят там, минава по коридора и го дръпнаха. Аз не съм му посягал. Спрях кръвта, потекла от носа ми и си тръгнах. Той се въртеше пред хотела.

Дойде и ми се извини. Оправда се с това, че тестостеронът му бил висок. Тренирал муай-тай и не се сдържал… Не знам какво да си мисля. Често ходя в този СПА-център и е нормално да се притеснявам да не ме нападне отново или да пострада и някой друг. Категорично не го познавам този човек“, коментира Величков малко, след като бе изписан от болницата.

Семейството на талантливия футболист е в шок след случилото се и се надява на бърза намеса от страна на МВР, за да се установи и санкционира нападателят.