на живо

Симона Петкова - от бутонки назаем до върха (ВИДЕО)

Футболистка №1 на България разказа за битките по пътя към мечтата

Симона Петкова - от бутонки назаем до върха (ВИДЕО)
 

Момичето, което взе първите си бутонки назаем, а след това стигна до Футболистка №1 на България - Симона Петкова, гостува в предаването "Преди обед" по bTV.

Тя си спомни трудното детство, извело я до професионалния спорт.

"Аз играя футбол от малка. С момчетата - в училище, пред блока, на улицата. Нямаше разлика между нас, аз си бях постоянно с тях... Играехме на цимента. Винаги съм била ожулена. Знаете, едно време всичко беше на цимент. Сестра ми все ме питаше кога ще ме види в рокля.", започна Петкова.

"Габрово, знаете, сме в центъра на България, и понеже няма в женския футбол толкова финанси, в Габрово организираха един турнир. Веднага направихме един отбор, за да защитим честта на града и се разбра, че аз се отличавам. Повикаха ме да играя с националния отбор за девойки до 17 години. Беше много хубав и емоционален момент.", спомни си за дебюта с националната фланелка Петкова, която наскоро се завърна след контузия и помогна на България да спечели групата си в Лигата на нациите.

"Имам бедно детство. Не се гордея с това нещо, но няма и как да го променим. Отраснали сме без баща - една майка с много деца. Но това мотивира и сега моят успех дава повод на всички деца, независимо от състоянието на семейството, да се борят за мечтите си. Използвам моята история, за да вдъхновявам. Имаш ли мечта - просто трябва да се бориш за нея!"