на живо

Сираков: Още един случай и няма да пусна гостуващ фен на дербито! (ВИДЕО)

Превръщат го във война, каза мажоритарният собственик на Левски

 

Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, се закани, че ако ексцесиите на Вечното дерби не спрат, няма да допусне нито един гостуващ фен на трибуните.

Силният човек в Левски бе първият гост в подкаста на "сините", като засегна редица важни теми - възстановяването на столичния гранд, отношенията с БФС, резултатите и играта на отбора под ръководството на Станислав Генчев и още.

Сираков отново благодари на бившия премиер Бойко Борисов за прехвърлянето на "Герена" към Столична община, направило възможно реконструкцията на стадиона.

"Тази война на последния мач срещу ЦСКА с най-различни ракети е абсолютно неприемлива за една футболна среща. Това, което видях като арсенал, който бе иззет от МВР, бе огромно нещо. Аз и на министъра му казах, че той трябва да бъде изпратен в Украйна. И най-важното е това, което се случи на онази женица. Ракетата я удря по бедрото, а на другото бедро седи 7-годишният ѝ син. Какво ще стане, ако беше попаднала в главата на детето?"

"Агитките ни започват да превръщат дербито във война. Ние като клуб категорично отказваме да носим отговорност за това нещо. Категоричен съм, че при още един случай, няма да пусна нито един привърженик на ЦСКА, когато ние сме домакини. Да сядат ултрасите да се разбират помежду си, но тази война трябва да приключи. Това е ужасяващо опасно. Да седнат и да се разберат, те могат да го направят, както се разбират по други въпроси", каза Сираков.

 

За възстановяването на "синия" клуб

"Левски премина през възможно най-тъмните времена в историята си. От 2020 до 2021 г., когато бе изключително тежко. Слънце в дъното на тунела се вижда. Много по-спокойно можем да говорим за настоящето и бъдещето"

"Би трябвало да са доволни от всички отговори, които получиха от Левски на левскарите. В Левски няма скрито-покрито. Мога да говоря за времето, откакто станах мажоритарен собственик и могат да твърдя, че няма една стотинка, която да не е минала по банков път. Няма черни каси, няма скрити пари"

"След като получим от общината разрешение за строеж. Веднага след това ще свикаме пресконференция да кажем какво е направено досега. То е супер много и са похарчени доста пари. Много се спекулира по темата, но повечето неща не са истина"

За БФС

"Винаги има решения, от които даден клуб се чувства ощетен. Истината е, че аз нямам и не искам да имам никакви отношения с БФС. Какви отношения да имаме? Георги Иванов е президент, ама ние нямаме нужда някой да ни помага и не искаме някой да ни помага. Искаме единствено да не се допуска да ни пречат. Това, че ни пречеха последните години - то се виждаше от самолет. Няма какво да си кривим душата. Изпълнителен директор се смени, но това въобще не ни интересува. Какво да ни интересува изпълнителният директор? Съдийската комисия се смени, дай Боже да е за добро. Това, по което си личи дали е добра промяна, е представянето на съдиите на терена. Ние искаме да се свири по правилата, а не някой да ни помага. Проблемът е, че на нас ни пречат.

"Стискам им палци и се моля да не се подават на натиск. Дочувам, че има положителни акценти. Дай Боже да е така. Да си определят те нарядите, да не им ги спускат по телефона, да няма указания към определени съдии. Всичко това сме го видели. Успех пожелавам на тази комисия. Ако имаме нещо да кажем, ще реагираме веднага"

За Бойко Борисов и институциите

"Майка ми и баща ми, лека им пръст, са ме научили да казвам думичката "Благодаря". Тази дума в България е малко позабравена и хората много рядко я употребяват. Тя е изключително ценна дума. Клубът благодари на господин Борисов за нещо, което той свърши за 48 часа, а 4 месеца чакахме област София да прехвърли стадиона на общината. Плюс това Бойко Борисов не ми е свършил на мен някаква услуга лична, за да му благодаря. Той свърши изключително важно нещо в историята на Левски за 48 часа в три институции. Така че, още един път използвам случая да му благодаря.

Така както отлично работим с кмета на София, с общинския съвет, с общината, с Министерството на спорта - с всички институции. Ще се наложи сигурно да благодаря на много институции. Ако вземем да се сърдим и да хейтим за това, че Левски е благодарил за нещо, което институциите са свършили, за мен не е окей.

Ние сигурно ще се наложи да работим с всички политически партии. Четири години съм бягал като дявол от тамян по какъвто и начин Левски да бъде политизиран. Да не забравяме, че Левски е най-голямата политическа партия в България като брой на привърженици. Всички трябва да работят добре с нас и те го правят"