на живо

"След две години ще видите къде сме...!?" (ВИДЕО)

А кой ще изберем за Футболист на България?

 

Позорното представяне на националите в Белфаст и загубата с 0:5 не бе подминато в Епизод 11 на най-новото дигитално предаване на спортната редакция на bTV.

Димитър Тасев, Петър Бакърджиев и Валери Генов припомниха думите на президента на БФС Георги Иванов, който оптимистично беше предрекъл: "След две години ще видите къде ще сме...!" по отношение на националния отбор, гонейки класиране на световното първенство в САЩ, Мексико и Канада през 2026.

След срама в Лига на нациите от Северна Ирландия, думите му звучат още по-безумно.

 

"Лъвовете" са трети в класирането в Група 3 на дивизия С и като нищо могат да завършат последни в потока.

Факт е, че българите в нашето първенство продължават да са на втори план, от което страда и националният отбор. Промяната е задължителна, но тя няма да се случи само с приказки. Трябват мерки, правила, ограничения, стимули. Нека не забравяме, че и клубовете биха били облагодетелствани техен футболист да бъде в националния отбор.

И докато преди 20 години сме избирали между Димитър Бербатов в Леверкузен, Стилиян Петров в Селтик, Благой Георгиев в Дуисбург, Владо Манчев в Лил, Георги Иванов, който е голмайстор в България, Топузаков, Чавдар Янков, Велизар Димитров за Футболист на годината, сега трябва да избираме между този, който има изиграни 20 минути във Втора лига във Франция и този, който има изиграни 30 мача в Крумовград...