на живо

Станимир Стоилов: Нека да продължават да се гаврят с мен и Левски

Българският футбол така ще го развиваме и играем, заяви треньорът "сините"

Станимир Стоилов:  Нека да продължават да се гаврят с мен и Левски

Станимир Стоилов обвини лошите условия за футбол при загубата на Левски от Черно море с 0:1 на стадион Ивайло във Велико Търново. Старши треньорът на „сините“ сподели, че на този терен не може да се играе футбол.

Донякъде допуснахме една грешка, гостите имаха повече шанс да отбележат гол. Започнахме добре мача, имахме и нужните ситуации за гол. Пак казвам, условията за футбол са отвратителни. Футбол не може да се играе, независимо какво ми говорят. „Левски“ загуби най-важните си качества -  скоростта, комбинативността, дрибъла. Такива неща не може да се проявяват в такива футболни условия.

Още в началото го казвам, че всички могат да са спокойни, че „Левски“ загуби. Аз съм виновен за всичко, че им казвам и истината. Българският футбол така ще го развиваме и играем. Теренът отново беше замръзнал, нямаха даже смелостта и съвестта да отложим мача. На този терен футбол не може да се играе. Не мисля, че мода да давам оценки за футбол“, добави той.

Футболистите се стараха, имаха желание. Всичко е нормално, няма да отлагаме мачове. Спокойно могат да обвиняват само мен, защото аз тренирам отбора. Той е готов да играе футбол и ще го покаже. В българския футбол никой не може да вземе решение. Ние не можем да играем такъв футбол. Теренът днес беше ужасно заледен, но ние продължаваме да играем. Няма други виновни, естествено за всичко съм виновен само аз. Нека да продължават да се гаврят с мен, футбола и Левски, каза още той.

Снимка: Lap.bg

От своя страна Илиан Илиев бе доволен от характера, който демонстрираха "моряците" при победата над столичани. Наставникът на варненци доплни, че и двата отбора са имали възможност да покажем по-добра игра.

„Този мач беше на морално волеви качества, отколкото на технически. Такъв терен е по-опасен, тъй като е нестабилен. От това сме доволни, знаехме, че и двата отбора можеха да покажем по-добра игра. Трябва да сме доволни от характера и отборната игра на тима. Доволен съм то всичките.

Тази победа е изключително важна, но има много мачове. Една победа нищо не означава. Ние играхме в такива температури, близки до това, което имахме по време на цялата ни подготовка. Нямахме нужда от голяма адаптация от гледна точка на терена.

Левски е отбор, който играе добре. Подсилиха се и натрупаха самочувствие. Със сигурност на тях терена също доста им пречеше, имат добри футболисти, така че не можем да кажем, че не ни изненада. Просто спечелихме немаловажни индивидуални двубои в мача", отбеляза Илиев.