на живо

Стилиян за Гонзо: Върхът на абсурда

Шокиран и натъжен съм от думите на техническия директор, които осъждам по най-категоричен начин

БГНЕС

Бившият капитан на България Стилиян Петров скочи на бившия си съотборник Георги Иванов. Повод затова е изказването на Гонзо, че за България няма повече да играят футболисти с тъмен цвят на кожата.

"Наистина съм шокиран и натъжен от думите на техническия директор на нашата футболна федерация, които осъждам по най-категоричен начин.

Това, че някой може да вярва в подобни неща, е напълно погрешно, но висш ръководител на организация с такава отговорност и влияние да смята, че подобно дискриминативно изказване е приемливо, е просто върхът на абсурда.

Снимка: Lap.bg

То отразява гнилата и невежа култура, която съществува сред ръководителите на футбола ни днес", отсече бившият капитан на "Астън Вила".

"Футболът трябва да е за всички. Всеки трябва да се чувства добре дошъл. Възможностите трябва да се предоставят въз основа на таланта и заслугите, а не на родословието.

Футболът има силата да обединява общностите, но този начин на мислене насърчава разделението и негативизма в нашата игра.

Нашата федерация проваля толкова много хора заради един малоброен елит, който безмилостно преследва личния си интерес", продължава той.

"Много се гордея, че съм българин и че съм представлявал страната си на международната сцена. И да, България трябва да работи, за да има повече български деца, които професионално да се занимават със спорт и да участват в националните отбори, но не чрез дискриминация.

За съжаление, коментарите на техническия директор на БФС сериозно уронват репутацията на нашата страна и на нашия народ. Те представят фалшив образ на България и това много ме наранява. Аз знам кои сме. Ние не сме хората, за които тези дискриминативни думи са нещо нормално, нещо в реда на нещата", пише Петров.