live

Стоилов: Тези играчи имат възможност да обърнат историята

Треньорът на "Левски" даде нова пресконференция преди финала с ЦСКА

Само един ден след съвместния си брифинг с наставника на ЦСКА Алън Пардю, треньорът на "Левски" Станимир Стоилов даде нова пресконференция.

Той говори за напрежението в състава преди финала за Купата на България: "Предполагам, че има по-голямо напрежение, защото те знаят колко голяма е отговорността в тази среща. Тези играчи имат възможност да обърнат историята, въпреки че отборът стартира трудно през този сезон. Играчите със силното представяне на терена и с победите върнаха изискванията към тях и към името "Левски", като върнаха хората на стадиона", каза Стоилов.

Снимка: Lap.bg

"Колкото по-рано преобърнем историята и поведението си на терена, за да печелим важни мачове, толкова по-бързо ще се върнем там, където ни е мястото. От първия ден казах, че ако се класираме за Европа, ще следва шампионска титла. За нас ще бъде много важно, ако още утре тези неща с Европа се решат."

"И вчера казах, че ще се изправим срещу опитен отбор, който е играл две години поред в груповата фаза на евротурнирите. Въпреки че този важен мач дойде рано за този крехък отбор, мисля, че ще се справим", каза още наставникът на "Левски".

Снимка: Lap.bg

"Утрешният мач първо е със залог за победа за публиката и второ футболистите и отборът могат да помогнат на клуба финансово, ако спечелят. Не можем да променяме финансовата стратегия, докато не изчистим всички задължения", каза още Стоилов.

За да подкрепят отбора и да го надъхат за финала, стотици фенове на "сините" се събраха на "Герена", за да изгледат заедно последната тренировка на тима преди мача с ЦСКА утре.

Вижте повече във видеото.