на живо

Страх тресе БФС: България - Унгария без публика!

По препоръка на УЕФА...

Националният отбор на България ще приеме Унгария в предпоследния си мач от квалификациите за Евро 2024 в Германия на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив при закрити врата.

Това решение идва на фона на готвения от организираните фенове на най-големите отбори в България масов протест срещу ръководството на БФС.

Ето какво написаха от централата ни:

"Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за Евро 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА.

Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата. По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача".

"Обявяваме, че мачът от европейските квалификации между България и Унгария  ще се играе пред празни трибуни в Пловдив на 16 ноември.

Мерките бяха съгласувани между всички страни след анализ на информацията, получена от българските власти, свързана с повишен риск от нарушаване на обществения ред на и около стадиона", потвърдиха от УЕФА.