на живо

Строителят на "Колежа" пред bTV: Вероятността да има мач тук клони към нулата (ВИДЕО)

Според него вече е късно да се отменят планираните строителни дейности по съоръжението

Строителят на "Колежа" пред bTV: Вероятността да има мач тук клони към нулата (ВИДЕО)
 

Независимо какво ще реши днес Община Пловдив, вероятността на стадион „Христо Ботев“ да се играе евроквалификацията с Унгария клони към нулата. Това заяви за bTV строителят на спортното съоръжение Илиян Филипов.

Според него вече е късно да се отменят планираните строително-монтажни дейности по съоръжението.

Технологичното време да бъде обезопасен стадион „Христо Ботев“ за 16 ноември вече изтича. "Ние планираме семерета, които ако не ги извършим сега, в хубавото време – знаете, вече влизаме в сезон, в който вали – нито могат да се правят заварки, нито да се работи по конструкцията...

Заплашваме проектът да не свърша в срок, с което аз ще наруша договора с общината. За мен е нулева вероятността мачът да е тук, но все пак ще направим всичко по силите си да видим дали нещо може да се проведе", каза пред нашата камера Филипов.

Той коментира и изтеклия аудио-запис от телефонния му разговор с един от заместниците на Борислав Михайлов в БФС - Христо Запрянов.

"Казва, че ще затворят Ботев и Лаута, които след като не отговаряли за мача България с Унгария, може за една година да се затворят. То е категорично ясно – ако не ни дадете да играем, ще ви затворим стадионите. Георги Иванов е човекът, който каза това нещо в петък пред кмета Костадин Димитров.

След което аз казах: „Гонзо, гледай това да не излезе извън тая врата, щото цялата пловдивска общественост ще се настрои още повече срещу вас. Нека да ме съдят, няма проблем", категоричен е бизнесменът.

Колежът трябва да бъде завършен до края на годината и да получи 4-та категория от УЕФА.