на живо

Треньорът на "Лудогорец": Искаме да събудим феновете с добри мачове

"Изборът на български футболисти е ограничен", заяви спортният директор Георги Караманджуков

Целта на треньора на "Лудогорец" Анте Шимунджа през футболния сезон 2022/2023 е да зарадва феновете с добра игра и да ги върне на трибуните. Това заяви той на официалната пресконференция на 11-кратните шампиони при започването на подготовката за новата кампания.

"Пет месеца и половина съм тук. Градът е тих, с позитивни хора и позитивна нагласа. За да направим прогрес, има много възможности, защото клубът е много организиран и много хора работят за успеха. Всички, което трябва да направим, е да работим. Единствено феновете са малко по-тихи, но ние искаме да ги събудим с нашите добри игри и смятам, че те ще се върнат на стадиона и ще ни подкрепят силно. Всеки отбор има нужда от феновете. Разликата с моите предишни отбор - по-различно е, но навсякъде съм работил в отбори с големи амбиции", заяви той.

Шимунджа добави, че целите и през предстоящия сезон остават високи. 

Снимка: ludogorets.com

В това увери и спортният директор на "Лудогорец" Георги Караманджуков.

"В цялата история на "Лудогорец" това е най-младият отбор като години. Имаме младо ядро, което се нуждае от много работа и усилия, за да си върнем познатото ниво в играта. Бяхме на прага на групите на Шампионска лига. Не успяхме, но все пак ние от шест години не бяхме играли плейоф. И като финансови приходи годината беше доста успешна. Направихме няколко добри трансфера на наши състезатели. Пожелавам само здраве на нашите футболисти и успех най-вече в евротурнирите. За цели е излишно да говорим. Всички знаете, че "Лудогорец" се цели в най-високите отличия", каза той.

Караманджуков заяви още, че интерес към български футболисти има, но изборът за нови попълнения не е чак толкова голям. 

Снимка: ludogorets.com

"Ние винаги сме гледали и моето виждане всички сме искали да стигнем до трансфер на български футболисти и да помогнем финансово на наши родни клубове, но за съжаление изборът е доста ограничен. С оглед нивото, което искаме "Лудогорец" да постигне в Европа, през годините сме имали интерес към Тодор Неделев и други българи. През зимата привлякохме Спас Делев, въпреки че е над средната възраст. Аз му свалям шапка за професионалното му отношение, как тренира, как се готви.", категоричен е той.

До 15 юни "Орлите" ще се подготвят у нас, а след това ще заминат за лагер в Австрия.

Снимка: bTV