на живо

Възможно ли е Михайлов сам да е решил да няма фенове? (ВИДЕО)

Нашият колега Валери Генов коментира казуса

Възможно ли е Михайлов сам да е решил да няма фенове? (ВИДЕО)
 

Възможно ли е президентът на БФС Борислав Михайлов сам да е решил евроквалификацията България - Унгария да се играе без публика? Отговорът е "да", а казуса коментира нашият колега Валери Генов в студиото на bTV Новините.

"Извадил съм си именно какви са прерогативите на Михайлов като председател на футболна комисия на УЕФА. Те казват "Прави препоръки за националните отбори и казуси с клубове". Ако ти препоръчаш - "Затвори стадиона заради мерките за сигурност", какво да направиш? Собственоръчно можеш да седнеш и да си отговориш сам.", заяви водещият на студио "Шампионска лига".

"Предполагам, че не е толкова в такава насока да е направено, но реално погледнато имаш правомощията."

Репортерът ни изрази надежда, че скоро в България няма да видим отново безредици с десетки ранени.

"Това, което видяхме, със сигурност не е хубава гледка и се надявам, че няма скоро да се повтаря. Факт е обаче, че имахме нещо, с което се прославихме по целия свят. Въпросът е защо се стигна до това и можеше ли да бъде предотвратено.", коментира Генов, който бе в "окото на бурята" по време на масовия фенски протест срещу оглавявания от Борислав Михайлов Български футболен съюз (БФС).

Снимка: Lap.bg

"Чета различни анализи. Може би има различни дози вина и в едната и в другата страна, но струва ми се, че и органите на реда тепърва ще гледат какво се е случило."