на живо

Време е! Кой ще спечели Вечното дерби? (АНКЕТА)

Левски - ЦСКА започва в 15:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски"

 

Отново е време за Левски - ЦСКА! Най-големият и най-чакан мач в България е днес.

В 15:45 ч. Драгомир Драганов ще даде първия съдийски сигнал. Помощници на Драганов ще бъдат Диян Вълков и Иво Колев, а четвърти съдия е Мартин Великов.

За системата за видеоарбитраж ще отговарят Радослав Гидженов и Валентин Железов, а за съдийски наблюдател бе назначен Георги Йорданов.

Дербито е от отложения осми кръг в Първа лига.

На атака със Сангаре - Алекс Колев в стартовия състав ще заложи треньорът на "сините" Станислав Генчев.

 

"За всеки един треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък. Аз искам моят отбор да победи и ще се постараем да го направим. Който иска победата, трябва да играе със самочувствие, спокойно, ние сме показали, че може да играем резултатен футбол. Най-важно е отборът да бъде смел и да търси победата докрай.

Кой ще спечели Вечното дерби?

Важно е да имаме подкрепа на публиката. Щастливи сме, че билетите са изкупени и ще имаме подкрепа от трибуните", допълни Генчев, след като стана ясно, че феновете на "сините" са изкупили всичките над 16 000 билета за тях на Националния стадион.

Генчев е в серия от две поредни победи срещу своя Александър Томащ. Последните два двубоя между двамата бяха в мачовете между Крумовград и Локомотив Пловдив, спечелени от "сините" с 3:1 и 4:1.

 

Томаш, поел на пожар „червените“ през септември, също има 2 успеха, а в други два случая мачовете са завършвали без победител.

И зда двамата това ще е дебют в дербито на България в качеството си на треньори.

Преди паузата за националните отбори Левски загуби срещу 10 от Ботев Пловдив с 0:1 на "Колежа", докато "червените" се сринаха срещу Септември - 0:1.

"Ще се насладим, ще го изживеем заедно с играчите. Запознат съм с отговорностите. Ще направим всичко възможно да зарадваме феновете. Вярвам в себе си, вярвам в екипа си. Футболистите са хора, затова всеки път го казвам. Готов сме и нямаме притеснения.

Спокоен съм и искам да го предам на футболистите. По-добра ситуация за нас от този мач няма", оптимист е и селекционерът на ЦСКА Александър Томаш.

"Реплики с Генчев не е имало. При нас има уважение. На всяка една пресконференция казвам, че аз искам да изведем треньорската професия на друго ниво. Уважение към всеки един колега", каза още треньорът на "червените".

Гласувайте в нашата анкета, прогнозирайки крайния изход от Вечното дерби, а от 20:00 ч. не пропускайте извънредния епизод на "Спортен нюзрум", в който водещите Димитър Тасев и Петър Бакърджиев ще коментират и анализират всичко най-интересно около мач №1 на България.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK