live

Откриха конгреса, на който няма да се избира президент

На сбирката трябва да бъде определен бюджетът за следващите четири години

Точно в 9:30 часа започна конгресът на Българския футболен съюз, на който трябва да бъдат определени финансовият бюджет и стратегията на централата. 

На този конгрес няма да се избира президент, а ще се направи и отчет за свършеното от централата през последните четири години.

На сбирката в столичен хотел присъстват всички клубове-членове на съюза, без санкционираните такива, взели участие в събранието, организирано от Димитър Бербатов през март.

Дневният ред включва три точки:

1. Отчет на ИК на БФС за периода 2018-2022;
2. Програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-2026;
3. Проект на бюджет на БФС за периода 2022-2026.

Снимка: Lap.bg

Последните няколко решения, свързани с провеждането или непровеждането на конгрес създадоха смут и напрежение. От БФС отмениха насрочения за 18 март редовен конгрес, на който трябваше да бъде гласуван въпросният бюджет. Посоченият мотив гласеше, че съдът не се е произнесъл по жалби на Димитър Бербатов и клубове за извънредния конгрес от октомври 2021 г.

Въпреки това Бербатов и екипът му сами организираха общо събрание на въпросната дата. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" беше избран за президент от близо 80 присъстващи клуба. Настоящото ръководство на БФС обаче не признава резултатите, а голяма част гласувалите клубове бяха изключени. Това доведе и до протест пред базата в Бояна.

Тагове: