на живо

Абсолютният шампион Усик се бие със Скалата

Очаквайте на големия екран!

 

Първият абсолютен боксов шампион в тежка категория от 25 години насам - Олександър Усик, ще си почива от спорта с... роля в Холивуд.

Украинецът, който преди дни победи Тайсън Фюри в 12-рундов сблъсък и събра всички пояси, получи роля във филмова продукция. На екран той ще си партнира не с кого да е, а с Дуейн Джонсън - Скалата. 

Бившият кечист, който преди години оглавяваше класацията за приходи от роли, ще играе ММА звездата от близкото минало Марк Кер. 

Усик пък ще влезе в ролята на неговия конкурент - украинеца Игор Вовчанчин. Двамата с Кер имат два мача помежду си през 1999 г. (прекратен във втория рунд) и през 2000 г. (победа за украинеца).

Снимките на филма "The Smashing Machine" започнаха на 21 май. Очаква се той да излезе на голям екран през 2025 г. 

Усик вероятно ще се включи в продукцията на по-късен етап, тъй като все още по лицето му личат пораженията от мача с Фюри. В момента украинецът е със спрени права и не може да се боксира. Такава е стандартната процедура след тежки мачове. 

Това едва ли притеснява шампиона, тъй като след победата си той заяви, че иска да си почине от бокса. Преди мача с Фюри Усик изкара 9-месечен тежък тренировъчен лагер.