на живо

Канело пак наби Головкин, прибира $45 млн.

Мексиканецът запази четирите пояса

Reuters

Саул Алварес - Канело защити световните си титли в суперсредна категория, след като отново победи Генадий Головкин в третия и последен мач помежду им.

Мексиканецът спечели по точки с единодушно решение и запази поясите си във версиите WBA (Super), WBC, IBF и WBO. В отделните карти на съдиите резултатът беше 116:112, 115:113 и 115:113 в полза на Канело.

За 32-годишният Алварес това е 58-а победа на професионалния ринг. Той има и 2 загуби (от Дмитрий Бивол и Флойд Мейуедър), както и две равенства, едно от които срещу Генадий. Двамата се изправиха за първи път един срещу друг през 2016 г., когато не беше излъчен победител, а в реванша през 2018-а съдиите дадоха предпочитанията си за Канело.

Снимка: Reuters

Поражението е едва второ за Головкин. Казахстанецът има 42 победи, като 37 от тях са с нокаут.

Канело ще прибере $45 млн. Тази сума не включва приходите от платените гледания, а за Головкин ще останат $20 млн.

"Нашата история е като в баскетбола между ЛеБрон и Коби, Майкъл Джордан и Коби... Разбира се, че ще продължа кариерата си. Имам страхотен план. Трябва да поздравя Канело и всички фенове на бокса. Не забравяйте, че имам три колана в средна категория. Ще се върна. Все още съм шампион, момчета“, каза Головкин след поражението.